Ο πρώην αρχιεπίσκοπος Τούτου παραιτήθηκε από πρεσβευτής της Oxfam

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 19:31
Ο πρώην αρχιεπίσκοπος Τούτου παραιτήθηκε από πρεσβευτής της Oxfam
Ο Νοτιοαφρικανός πρώην αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου ανακοίνωσε σήμερα ότι αποκηρύσσει τον ρόλο του ως πρεσβευτή της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam που συγκλονίζεται από το σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών στην Αϊτή, το Τσαντ και άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνταν μέλη της.

Στην ανακοίνωσή του, ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρώην αρχιεπίσκοπος δηλώνει "βαθύτατα απογοητευμένος από τις κατηγορίες περί ανηθικότητας και ενδεχόμενης εγκληματικής συμπεριφοράς" εκ μέρους εργαζομένων στην ανθρωπιστική οργάνωση.

Ο Τούτου προσθέτει επίσης ότι «τον θλίβουν οι συνέπειες που έχουν αυτές οι κατηγορίες για τους χιλιάδες ανθρωπους που στήριζαν τους αγαθούς σκοπούς της Oxfam».

Ο ήρωας του αγώνα κατά του απαρτχάιντ στη χώρα του αποφάσιε κατόπιν όλων αυτών «να γράψει στην Oxfam International και να την ενημερώσει ότι παραιτείται από τον ρόλο του πρεσβευτή».

Πολλοί εργαζόμενοι στην οργάνωση κατηγορούνται για βιασμούς ενώ μετείχαν σε ανθρωπιστικές αποστολές στο Νότιο Σουδάν, για σεξουαλική κακοποίηση στη Λιβερία και, μεταξύ άλλων, ότι προσέλαβαν ιερόδουλες στην Αϊτή και το Τσαντ. Η Oxfam φέρεται ότι απέκρυψε το σκάνδαλο και επέτρεψε στους ανθρώπους αυτούς να ενταχθούν σε άλλες οργανώσεις, χωρίς να τις ενημερώσει για τη δράση τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 19:31