Μύδρους εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις σε άρθρο του στην εφημερίδα «The Atlantic», για τη στάση που έχει κρατήσει για τις διαδηλώσεις, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

«Έχω παρακολουθήσει τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας, είμαι θυμωμένος και τρομαγμένος», έγραψε ο Μάτις, προσθέτοντας ότι «οι λέξεις “Ίση δικαιοσύνη βάσει νόμου” είναι χαραγμένες στο αέτωμα του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό ακριβώς απαιτούν οι διαδηλωτές. Είναι μια υγιής και ενοποιημένη απαίτηση – πίσω από την οποία όλοι πρέπει να σταθούμε. Δεν πρέπει να αποσπάται η προσοχή μας από έναν μικρό αριθμό παραβατών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία ο Μάτις κατηγόρησε τον Τραμπ ότι όχι μόνο δεν προσπαθεί να ενώσει τον αμερικανικό λαό, αλλά απεναντίας με τη στάση του τον διχάζει.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος που βλέπω στη ζωή μου, ο οποίος δεν προσπαθεί να ενώσει τον αμερικανικό λαό – ούτε καν προσποιείται ότι προσπαθεί. Αντιθέτως, προσπαθεί να μας χωρίσει. Βλέπουμε τις συνέπειες τριών ετών αυτής της σκόπιμης προσπάθειας.

Βλέπουμε τις συνέπειες τριών ετών χωρίς ώριμη ηγεσία. Μπορούμε να ενωθούμε χωρίς αυτόν, αντλώντας από τις δυνάμεις που είναι εγγενείς στην κοινωνία μας. Αυτό δεν θα είναι εύκολο, όπως έδειξαν οι τελευταίες ημέρες, αλλά το οφείλουμε στους συμπολίτες μας. Σε προηγούμενες γενιές που έδωσαν το αίμα τους για να υπερασπιστούν την υπόσχεσή μας και προς τα παιδιά μας» επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Ματίς υπογράμμισε ότι «ο στρατός δεν πρέπει να βρίσκεται απέναντι στους πολίτες», προσθέτοντας πως: «Στην πατρίδα, πρέπει να χρησιμοποιούμε τον στρατό μας μόνο όταν του ζητηθεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, από κρατικούς κυβερνήτες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης