Ένας επιβάτης διαφορετικός από τους άλλους επιβιβάστηκε προ ημερών σε πτήση της Emirates Airlines από το Ντουμπάι στο Ριάντ.

Πρόκειται για το «Ιμπν Σίνα», το ανθρωποειδές αραβικό ρομπότ που έχει κατασκευασθεί από Έλληνα.
Ήταν η πρώτη φορά που η αεροπορική εταιρεία είχε επιβάτη ρομπότ. Το «Ιμπν Σίνα» (που φέρει το όνομα του διάσημου μουσουλμάνου φιλοσόφου και επιστήμονα του 11ου αιώνα, ο οποίος έγινε γνωστός στη Δύση ως Αβικέννας) ταξίδεψε σαν… κύριος στην πρώτη θέση και εντυπωσίασε τους συνεπιβάτες του με την ικανότητά του να συνομιλεί μαζί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, το ρομπότ πέρασε κανονικά από όλους τους ελέγχους ασφαλείας, όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες. Το «Ιμπν Σίνα» μπορούσε να αναγνωρίζει πρόσωπα, να συνομιλεί με τους διπλανούς του στα αραβικά, να κάνει χειρονομίες, να συνδέεται στο internet και να «κατεβάζει» τις τελευταίες πληροφορίες για τον καιρό κ.λπ.

Φυσικά, ο σύγχρονος «Αβικέννας» συνοδευόταν από τον υπερήφανο δημιουργό του, τον Έλληνα καθηγητή στην επιστήμη των υπολογιστών, Νικόλαο Μαυρίδη, ο οποίος, με τους συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει αναπτύξει το προηγμένο λογισμικό και το υλικό του ρομπότ.
Το «Ιμπν Σίνα» ταξίδεψε στο Ριάντ, για να αποτελέσει το σημαντικότερο έκθεμα σε μια συνδιάσκεψη και έκθεση για την ανώτερη εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης