Ο πρώτος νεκρός Τούρκος φαντάρος στο μέτωπο του Αφρίν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 12:21
Ο πρώτος νεκρός Τούρκος φαντάρος στο μέτωπο του Αφρίν
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια μάχης με την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειδυτική Συρία, ενώ εξελίσσεται η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας.


Από τις αρχές επισημαίνεται ότι διεξάγονται μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων από τη μία πλευρά και του YPG και του ISIS από την άλλη, νοτιοανατολικά της Τουρκίας, λίγο μέσα από τα σύνορα με τη Συρία.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του νεκρού στρατιώτη.

Η Τουρκία στις 20 Ιανουαρίου εξαπέλυσε την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» για να «καθαρίσει» το Αφρίν από την κουρδική πολιτοφυλακή.

Σύμφωνα με το Επιτελείο, η επιχείρηση έχει στόχο να αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και στην περιοχή, όπως και να προστατεύσει τους Σύρους πολίτες. Πρόσθεσε δε ότι ο τουρκικός στρατός δίνει «ιδιαίτερη βαρύτητα» στο να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αθώων πολιτών.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 12:38