Οι διεθνείς δανειστές βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Ελλάδα για την αποδέσμευση περαιτέρω βοήθειας, αν και χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες από την Αθήνα, δήλωσε στο Reuters ο κορυφαίος οικονομικός αξιωματούχος της Ε.Ε. Όλι Ρεν μία ημέρα πριν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντηθούν και αποφασίσουν για τη βοήθεια.

«Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία σε επίπεδο στελεχών» υποστήριξε ο επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, αναφερόμενος στις συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων. «Η τελική απόφαση είναι για αύριο. Η μπάλα είναι στην περιοχή της Ελλάδας και εξαρτάται από το αν η Ελλάδα μπορεί να φέρει σε πέρας τα εναπομείναντα στοιχεία από τα ορόσημα που έχουν συμφωνηθεί.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρεν επανέλαβε επίσης προχθεσινά του σχόλια, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα μπορεί να πάρει το επόμενο τμήμα της διεθνούς βοήθειας σε δόσεις.

Αναφορικά με την Πορτογαλία, ο επίτροπος δήλωσε πως έχει κρίσιμη σημασία η Λισαβόνα να συνεχίσει να εργάζεται για την αποκατάσταση της σταθερότητας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης