Δεν θα κάνει απολύτως τίποτα και θα… πληρώνεται. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι θα λαμβάνει το ποσό των 168.200 ευρώ ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια – ποσό που αντιστοιχεί στο 55% του «επιδόματος» που ελάμβανε ως πρόεδρος στη διάρκεια της 5χρονης θητείας του.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Telegraph, ο Ρομπάι, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί τους επόμενους δεκαοκτώ μήνες έλαβε ήδη ένα εφάπαξ 26.400 ευρώ για τα … μικροέξοδα της μετεγκατάστασής του από το οίκημα που είχε ως πρόεδρος του ΕΣ στην κατοικία του στις Βρυξέλες και θα έχει ένα άλλο «βοήθημα προσαρμογής» 168.200 ευρώ το χρόνο έως το 2017 όποτε, πιστεύεται ότι, θα έχει προσγειωθεί στην… πεζή καθημερινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύνταξη του, την οποία θα αρχίσει να παίρνει από τον Ιανουάριο του 2018 ορίστηκε σε 65.400 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή στα επόμενα τρία χρόνια ο Βαν Ρομπάι θα εισπράξει 727.000 ευρώ. Το ποσό είναι, φυσικά, φορολογήσιμο αλλά υπάρχει «ειδική πρόνοια» για τα στελέχη της ΕΕ και το ποσοστό είναι μικρότερο–όπως για όλους τους εργαζόμενους στην «ευρωπαϊκή κοινότητα», διαφορετικό ανά κατηγορία εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης