Ο ρωσικός στρατός θα αποστείλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία 

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 08:48
Ο ρωσικός στρατός θα αποστείλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία 

Ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει από σήμερα Κυριακή, να αποστέλλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας του νέου κορωναϊού, έπειτα από εντολή που έλαβε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν το Σάββατο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ρώσος ηγέτης προσέφερε υποστήριξη και βοήθεια υπό την μορφή ειδικών οχημάτων απολύμανσης και ειδικών για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της Covid-19 στις χειρότερα πληγείσες περιοχές της Ιταλίας.

Η Ιταλία κατέγραψε μόνο χθες σχεδόν 800 θανάτους από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, φτάνοντας έτσι τον αριθμό των περίπου 5.000 θανάτων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν οκτώ κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών, ειδικά οχήματα απολύμανσης και άλλο ιατρικό εξοπλισμό στην Ιταλία από σήμερα.

Η Ρωσία έχει καταγράψει η ίδια 306 κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα στη Μόσχα, και έναν θάνατο που σχετίζεται με τη νόσο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 08:48