Ο ρουμανικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012, 17:01
Ο ρουμανικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα
Η πτώση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη βουλή κυριαρχούν στα ρεπορτάζ του ρουμανικού Τύπου για τις χθεσινές εκλογές στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες ψήφισαν κατά της λιτότητας» γράφει η εφημερίδα «Evenimentul Zilei», ενώ η «Adevarul» σχολιάζει πως η ψήφος των Ελλήνων αποτελεί «σήμα κινδύνου για την Ευρώπη».

«Η αποτυχία των προβλέψεων, η μαζική πτώχευση του πληθυσμού, η αύξηση των κοινωνικών αναταραχών καθιστούν την Ελλάδα απόδειξη για το ότι η συνταγή της λιτότητας δεν λειτουργεί» σχολιάζει στο σχετικό ρεπορτάζ της η «Adevarul».

Πολλά από τα δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου κάνουν αναφορά στην «αδυναμία των δύο πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται υπέρ της ΕΕ και υποστηρίζουν τη λιτότητα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να συγκεντρώσουν από κοινού πλειοψηφία», ενώ αναφέρονται και στη «συγκέντρωση υψηλού ποσοστού από το μικρό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ως αποτέλεσμα της αντίδρασης των ψηφοφόρων στα μέτρα λιτότητας».

Το ιδιωτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mediafax σχολιάζει από την πλευρά του για τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα: «Οι ψηφοφόροι αντιδρούν στην πολιτική λιτότητας», ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, σε ένα από τα πολλά τηλεγραφήματά του για τις κάλπες στην Ελλάδα αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ελλάδα: ‘Ήρθε η ώρα σας’ προειδοποιεί η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή».

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012, 17:01