Ο Νικολά Σαρκοζί κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ, επεσήμανε από το βήμα της Κνεσέτ, ότι η Γαλλία δεν θα δεχθεί ένα «πυρηνικό» Ιράν ενώ, αναφέρθηκε ξανά στην ειρηνική συμφωνία που πρέπει να δρομολογηθεί μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, διαβεβαίωσε το Ισραήλ πως δεν είναι μόνο του. “Ολόκληρη ΕΕ ανησυχεί για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν”, είπε ο Σαρκοζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νικολά Σαρκοζί, έφθασε στο Τελ Αβίβ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι την Κυριακή. Στο αεροδρόμιο, τον καλωσόρισαν σε πολύ φιλικό κλίμα, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ και ο Πρόεδρος Σιμόν Πέρες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο γάλλος Πρόεδρος με τη σύζυγό του, επισκέφτηκαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου άναψε την “αιώνια φλόγα”.

Η πολιτική του Σαρκοζί είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του προκατόχου του, Ζακ Σιράκ, απέναντι στο Ισραηλινό κράτος. Με το «καλημέρα σας», δήλωσε ότι «πάντα ήταν και θα είναι φίλος του Ισραήλ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη θα ταξιδέψει στη Δυτική Όχθη και από εκεί στη Βηθλεέμ, για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης