Να αντικαταστήσει τα σχολικά βιβλία με ηλεκτρονικά εγχειρίδια σχεδιάζει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Arnold Schwarzenegger, με απώτερο σκοπό να… κάνει οικονομία.

Όπως ισχυρίζεται, η στροφή προς την ηλεκτρονική μελέτη θα βοηθήσει τα παιδιά να είναι πιο ενήμερα για τις νέες τεχνολογίες. Ωστόσο, αναλυτές λένε ότι ο πραγματικός λόγος είναι η ανάγκη για περικοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τα κρατικά έξοδα για τα σχολικά εγχειρίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει ήδη ένα κενό στον προϋπολογισμό της πολιτείας, ύψους 24,3 δισ. δολαρίων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μόνο πέρυσι, για τα σχολικά βιβλία δαπανήθηκαν 350 εκατομμύρια δολάρια, πσό που πλέον η πολιτεία δεν μπορεί να «αντέξει».

Ο Schwarzenegger πιστεύει ότι οι δραστηριότητες στο internet, όπως το Facebook και το Twitter, δείχνουν ότι οι νέοι άνθρωποι είναι οι πρώτοι που υιοθετούν τις νέες διαδικτυακές τεχνολογίες. Έτσι, θεωρεί ότι το internet είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος μάθησης για το σχολείο.

Από την αρχή του νέου σχολικού έτους στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο, τα μαθηματικά και η φυσική στα γυμνάσια της Καλιφόρνια θα προσφέρονται επίσης σε ηλεκτρονικά εγχειρίδια, που θα έχουν περάσει από ακαδημαϊκό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνήτης λέει ακόμα ότι τα ψηφιακά «βιβλία» μπορούν να ανανεώνονται εύκολα, ώστε να υπάρχει σύμπλευση με την πρόοδο.

(Πρώτη καταχώρηση: 09 Ιουνίου 2009, 10:12)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης