Ο προπηλακισμός του υπεύθυνου Tύπου του Λευκού Τύπου, Sean Spicer, από την 33χρονη Shree Chauhan, ασιατικής καταγωγής, κοινοποιήθηκε με βίντεο στο Twitter το περασμένο Σάββατο.

Ενώ ο υπεύθυνος Τύπου ψώνιζε σε κατάστημα της Apple, η νεαρή γυναίκα, ινδικής καταγωγής, άρχισε να παρενοχλεί τον διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, αποκαλώντας τον πρόεδρο των Η.Π.Α «φασίστα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα λεκτικά πυρά της γυναίκας ο Sean Spicer προσπάθησε να απαντήσει με ηρεμία, λέγοντας της πως η Αμερική είναι υπέροχη χώρα.

Η γυναίκα όμως συνέχισε, εξαπολύοντας συνεχείς ερωτήσεις προς τον υπεύθυνο, υπαινισσόμενη πως δουλεύει για ένα προδότη της χώρας.

Ο υπεύθυνος Τύπου μη μπορώντας πλέον να συγκρατήσει την ψυχραιμία του, με ειρωνικό χαμόγελο, προέβη σε ρατσιστικό σχόλιο, απαντώντας στην γυναίκα: «Είναι τόσο υπέροχη η χώρα μας που σου επιτρέπει να βρίσκεσαι εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε η 33χρονη στο dailymail, η απάντηση του υπεύθυνου του Λευκού Οίκου αποτελεί καταφανέστατο ρατσιστικό σχόλιο.

Ωστόσο, είναι πιθανό το σχόλιο να απευθύνεται στο δικαίωμα ελευθερίας του λόγου που δίνεται σε όλους τους απλούς αμερικανούς πολίτες να λένε την άποψη τους απέναντι ακόμη και σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της χώρας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Shree Chauhan, στα λεκτικά της πυρά, αναφερόταν στην πράξη του προέδρου Donald Trump, σύμφωνα με την οποία, απαγορεύτηκε η δυνατότητα εισόδου στη χώρα σε μετανάστες από έξι μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες από την Μέση Ανατολή και Αφρική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης