Μετά από αρκετούς υπουργούς της αυστριακής κυβέρνησης που προέρχονται από το κόμμα του, τώρα και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς τάσσεται υπέρ μίας μικρότερης διάρκειας καραντίνας για πρόσωπα επαφής της κατηγορίας Ένα.

Σύμφωνα με αποψινό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Oesterreich, ο καγκελάριος φέρεται να θεωρεί ότι «εάν ο αριθμός (σε καραντίνες) γίνει πολύ μεγάλος, σε κάποια στιγμή θα παραλύσει τη χώρα μας», υπονοώντας προφανώς την επιβάρυνση της χώρας ως οικονομικού κόμβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, ωστόσο, διευκρινίζει πως αυτός ο δρόμος μπορεί να ακολουθηθεί μόνον εάν είναι επιστημονικά δικαιολογημένος, κάτι που εξετάζεται επί του παρόντος από το αυστριακό υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ υποσχέθηκε να εξετάσει περαιτέρω απλουστεύσεις, αλλά ανέκοψε τις προσδοκίες για ταχεία εφαρμογή, επισημαίνοντας ότι «σε περιόδους μαζικών αυξήσεων στον αριθμό των λοιμώξεων, δεν είμαι διατεθειμένος να αναλάβω αυξημένο κίνδυνο για τον πληθυσμό».

Στο μεταξύ, τα αυστριακά υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών ανέφεραν σήμερα 2.456 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, όπως επίσης ότι από την εμφάνιση της επιδημίας στη χώρα, έχουν καταγραφεί συνολικά 83.267 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο υπουργείων, 1.330 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα σε νοσοκομείο με λοίμωξη, 188 από αυτούς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε 992 έχουν φτάσει οι θάνατοι από κορωνοϊό.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 30.290, ωστόσο, πιο σημαντικός, θεωρείται ο αριθμός των θετικά διαγνωσμένων περιπτώσεων τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους (επίπτωση 7 ημερών), που είναι 189,6.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης