Ο συριακός στρατός ξεκίνησε και πάλι τις μάχες στο Χαλέπι, αφού οι αντάρτες εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες άρχισαν εκ νέου τις εχθροπραξίες τα ξημερώματα και ο συριακός στρατός απώθησε τις επιθέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συριακός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του για να καμφθεί η αντίσταση σε συνοικίες του Χαλεπίου που εξακολουθούν να ελέγχουν οι αντάρτες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης κατήγγειλε από τη μεριά του ότι κάποιοι αντάρτες στο Χαλέπι παραβίασαν τη συμφωνία και εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία για να ανασυνταχθούν και να ξεκινήσουν και πάλι τις επιθέσεις.

Το Κέντρο πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ότι έχει κάνει τις προετοιμασίες για την απομάκρυνση των ανταρτών προς την Ιντλίμπ, βάσει της συμφωνίας που έχει συναφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν έφτασαν τα μέσα μεταφοράς στο σημείο που είχε συμφωνηθεί ότι θα γίνει η επιβίβαση, οι αντάρτες ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς. Εκμεταλλευόμενοι την εκεχειρία, οι αντάρτες ανασυντάχθηκαν τα ξημερώματα και επανέλαβαν τις εχθροπραξίες, προσπαθώντας να σπάσουν τον κλοιό του συριακού στρατού προς τα βορειοδυτικά» επεσήμανε στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο στρατός απώθησε την επίθεση και συνεχίζει την επιχείρησή του για την απελευθέρωση του ανατολικού Χαλεπίου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επεσήμανε από τη μεριά του ότι ακούγονται βομβαρδισμοί, όμως δεν είναι ξεκάθαρο από πού προέρχονται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το ανατολικό Χαλέπι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης