Ο Κάρλος Σλιμ απέσυρε την προσφορά για την Royal KPN

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 01:13
Ο Κάρλος Σλιμ απέσυρε την προσφορά για την Royal KPN
Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος, Κάρλος Σλιμ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο απέσυρε την προσφορά εξαγοράς της ολλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Royal KPN, όπως ανακοινώθηκε από την America Movil συμφερόντων Σλιμ, με έδρα την Πόλη του Μεξικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση του δισεκατομμυριούχου να αποσύρει την προσφορά κρίθηκε αναγκαία διότι πλέον η συμφωνία δεν ήταν βιώσιμη και ενώ η America Movil ήταν στο τραπέζι των συζητήσεων με το ανεξάρτητο ίδρυμα KPN που ελέγχει την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Ολλανδίας.

Το KPN είχε αναφέρει ότι τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν η προσφορά του Σλιμ για να αγοράσει τις μετοχές της Royal KPN δεν ήταν ικανοποιητικό αντίτιμο. Από την πλευρά της η America Movil είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι «σε καμία περίπτωση» δεν σκόπευε να αυξήσει την προσφορά που είχε κάνει ο 73χρονος μεγιστάνας.

Ο Κάρλος Σλίμ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την λίστα Forbes, με περιουσία που αποτιμάται στα 73 δισεκατομμύρια δολάρια. Η America Movil, είναι ο κορυφαίος πάροχος ασύρματου δικτύου στη Λατινική Αμερική και η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 01:25