Ο πατέρας του Έντουαρντ Σνόουντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) έχει περισσότερα μυστικά να αποκαλύψει και θα πρέπει να παραμείνει στη Ρωσία, «για να διασφαλίσει ότι θα ειπωθεί η αληθινή ιστορία».

Ο Λον Σνόουντεν έκανε δηλώσεις στο διεθνές αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη λίγο μετά την άφιξή του στις ΗΠΑ, ύστερα από μία εβδομάδα παραμονής του στη Μόσχα, όπου επισκέφθηκε τον γιο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πατέρας και γιος συναντήθηκαν μετά το προσωρινό άσυλο που παραχώρησε πριν από λίγο καιρό η Ρωσία στον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ερωτηθείς για το τι είπε στον γιο του στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Λον Σνόουντεν ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Του είπα να μείνει εδώ, αλλά αυτή είναι η συμβουλή μου. Δεν είναι απαραίτητο ότι ο γιος μου θα το κάνει. Είναι άνετα, είναι χαρούμενος και δεν τον απασχολεί αποκλειστικά αυτό που έκανε».

Οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με το βεληνεκές και τις μεθόδους της NSA, περιλαμβανομένης της παρακολούθησης μεγάλου όγκου τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών, έχουν προκαλέσει την οργή των συμμάχων των ΗΠΑ – από τη Γερμανία έως τη Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν ακόμη πολλά να δημοσιοποιηθούν» είπε ο πατέρας του, προσθέτοντας ότι με την παραμονή του στη Ρωσία ο γιος του θα μπορέσει «να προχωρήσει στον στόχο του, να διασφαλίσει ότι θα ειπωθεί η αληθινή ιστορία».

«Δεν είναι φυγάς. Έχει νομίμως λάβει πολιτικό άσυλο από τη Ρωσική Ομοσπονδία και ο Τύπος πρέπει να το κατανοήσει και θεωρώ ότι η κυβέρνηση το αντιλαμβάνεται αυτό σε αυτήν τη φάση» τόνισε.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης