Ο Στόλος Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας αναμένεται να παραλάβει έξι πολεμικά πλοία διαφόρων κατηγοριών και έξι σκάφη υποστήριξης το 2019, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο διοικητής της ναυτικής αυτής δύναμης, Αντιναύαρχος Αλεξάντερ Μοισέγεφ, σύμφωνα με το TASS.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η τελευταία κορβέτα κλάσης Ορέχοβο-Ζούγιεβο, εξοπλισμένη με πυραύλους cruise τύπου Kalibr εντάχθηκε σε ενεργό υπηρεσία με το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας σε επίσημη τελετή τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από το τέλος του έτους, η σημαία του Αγίου Ανδρέα αναμένεται να ανεβεί στο νέο πλοίο περιπολίας Βασίλυ Μπίκοβ. Το 2019, το πλοίο περιπολίας Ντμίτρι Ρογκάτσεφ, το ναρκαλιευτικό Ιβάν Αντόνοφ και ένα νέας σχεδίασης ταχύπλοο πλοίο αμφίβιων επιθέσεων πρόκειται να τεθούν σε υπηρεσία με τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

«Η παράδοση 12 πολεμικών πλοίων και πλοίων προγραμματίζεται για το 2019: έξι πολεμικά πλοία και έξι σκάφη υποστήριξης», δήλωσε ο Μοισέγεφ.

Όλα τα πλοία που αναμένεται να ενταχθούν σε ενεργό υπηρεσία βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής, δήλωσε ο διοικητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο αντιναύαρχος «αυτά θα είναι κορβέτες κατευθυνόμενων πυραύλων και περιπολικά πλοία και η συνιστώσα του στόλου υποστήριξης και τα πλοία υδρογραφικής έρευνας είναι επίσης σημαντικά για εμάς».

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης