Ο επικεφαλής του Στρατού στην Αίγυπτο ξεκαθάρισε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι δεν έλαβε ποτέ εντολή για χρήση πραγματικών πυρών εναντίον διαδηλωτών την περίοδο της εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του προέδρου της αφρικανικής χώρας, Hosni Mubarak.

Οι ισχυρισμοί του στρατηγού Marshal Tantawi πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, Κάιρο. Ο επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου που διοικεί προσωρινά την Αίγυπτο έχει ήδη καταθέσει στη δίκη του Hosni Mubarak, ο οποίος κατηγορείται πως έδωσε εντολή για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφόσον κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει την εσχάτη των ποινών. Εκτιμάται ότι περίπου 850 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων Ασφαλείας μέσα στις 18 ημέρες που διήρκησε η εξέγερση.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πολεμούν για την Αίγυπτο και ποτέ για κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο, όποιος και αν είναι αυτός. Ορκίζομαι πως λέω την αλήθεια», τόνισε ο Marshal Tantawi, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας επί καθεστώς Mubarak για 20 χρόνια.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης