Κατά τη διάρκεια της νύχτας (τοπική ώρα) η καταιγίδα Nicole ενισχύθηκε ταχέως και μετετράπη σε τυφώνα της μεγάλης κατηγορίας 4 που στοχεύει πια το μικροσκοπικό νησί Βερμούδες, στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Το Εθνικό Κέντρο τυφώνων των ΗΠΑ στο Μαϊάμι αποκαλεί την Nicole «εξαιρετικά επικίνδυνη» και όπως αναφέρεται μπορεί να εξελιχθεί στο ισχυρότερο τυφώνα του έτους! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας στον Ατλαντικό ωκεανό, προτρέπει τους πολίτες της, να βιαστούν με τις προετοιμασίες διότι οι άνεμοι θα είναι σφοδροί όπως και η βροχόπτωση.

Όπως αναφέρεται η Nicole θα περάσει πολύ κοντά ή πάνω από τις Βερμούδες σε λίγες ώρες.

Η καταιγίδα βρισκόταν περίπου 180 μίλια νότια-νοτιοδυτικά των Βερμούδων αργά το βράδυ της Τετάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


O τυφώνας προσεγγίζει το λιμάνι του St George στις Βερμούδες…

Είχε μέγιστη ταχύτητα συνεχών ανέμων 130 μίλια την ώρα και στην παρούσα φάση κινείται βόρεια-βορειοανατολικά.

Τα σχολεία και τα κυβερνητικά γραφεία έχουν κλείσει και ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Ντάνκλεϊ δήλωσε πριν από λίγο: «Έχουμε προετοιμαστεί για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Το μόνο που μας έμεινε τώρα είναι να παραμείνουμε σε εσωτερικούς χώρους και να προσευχηθούμε».

Εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν σε καταστήματα και βενζινάδικα για τις προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής, ωστόσο και αυτό κατέστη εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της βροχής και των δυνατών ριπών του ανέμου, που έχει αρχίσει να σφυροκοπά τις Βερμούδες.

Στα σπίτια γίνονται προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής, για να καλυφθούν τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, με τον κάτοικο Danni Joell να δηλώνει ότι πρόκειται για «τα μαγειρέματα λίγο πριν τη μεγάλη καταιγίδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης