Μπορεί η επαρχία Σετσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα να βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα, ωστόσο σύντομα θα φιλοξενεί ένα μουσείο-ακριβές αντίγραφο του Τιτανικού.

Ο «νέος Τιτανικός» ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο -επίσης υπό κατασκευή- θεματικό πάρκο Romandisea, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, χάρη σε ειδικά εφέ, οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν την τραγική στιγμή που ο Τιτανικός προσέκρουσε στο παγόβουνο, προτού βυθιστεί στις στις 15 Απριλίου 1912, κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, παρασύροντας στον θάνατο 1.500 ανθρώπους.

Το κόστος κατασκευής της ρέπλικας του πλοίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 140 εκατ. ευρώ, ενώ οι δημιουργοί του πάρκου ευελπιστούν να ανοίξει τις πύλες του στα τέλη του 2017.

Όπως εξήγησε ο CEO της εταιρείας Seven Star Energy Investment Group, Σου Σαοζούν, ερωτηθείς γιατί το έργο κατασκευάζεται στην Κίνα, ο Τιτανικός αντιπροσωπεύει κάτι με παγκόσμια αξία, χωρίς να ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης