Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετέβη στην αεροπορική βάση Dover στο Ντέλαγουερ σήμερα για να παραλάβει τις σορούς των τεσσάρων Αμερικανών που σκοτώθηκαν σε μια επίθεση αυτοκτονίας στη βόρεια Συρία.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ταξίδι του με ένα tweet που έστειλε προτού ξημερώσει, γράφοντας ότι θα «βρεθεί στο πλευρό των οικογενειών 4 πολύ ξεχωριστών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ενώ υπηρετούσαν τη Χώρα μας!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, προτού αναχωρήσει, ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τις οικογένειες των εκλιπόντων, ένα καθήκον, που όπως τόνισε, «ίσως να είναι το σκληρότερο πράγμα που πρέπει να κάνω ως πρόεδρος».

Υπεραμύνθηκε επίσης της εντολής που έδωσε για την απόσυρση των 2000 Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί.

«Σκοτώνουμε (το Ισλαμικό Κράτος) για τη Ρωσία, το Ιράν, τη Συρία, το Ιράκ, για πολλές χώρες. Σε κάποιο σημείο, θέλουμε να φέρουμε πίσω στην πατρίδα τους ανθρώπους μας» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
«Κάναμε (στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ) πολύ μεγάλη χάρη» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκε το στρατιωτικό προσωπικό της αεροπορικής βάσης, όπου αφίχθη έπειτα από μια σύντομη πτήση από την αεροπορική βάση Άντριους.

Τον Ντόναλντ Τραμπ συνόδευαν ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο ασκών καθήκοντα υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης