Ο Τραμπ θα ήθελε ως πρεσβευτή της Βραζιλίας τον γιο του Ζαΐχ Μπολσονάρου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, 23:06
Ο Τραμπ θα ήθελε ως πρεσβευτή της Βραζιλίας τον γιο του Ζαΐχ Μπολσονάρου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε με ενθουσιασμό την ιδέα να υποδεχτεί ως πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον τον γιο του Βραζιλιάνου ομολόγου του, Ζαΐχ Μπολσονάρου, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο ηγετών είναι καλύτερες από ποτέ.

"Πιστεύω ότι θα ήταν ένας πολύ ωραίος διορισμός", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζοντας τον 35χρονο Εντουάρντο Μπολσονάρου "αξιόλογο".

Την ιδέα αυτή είχε διατυπώσει στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος της Βραζιλίας. Ο Εντουάρντο "είναι φίλος των παιδιών του Τραμπ, μιλάει αγγλικά, ισπανικά, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στον κόσμο. Κατά την άποψή μου, μπορεί να είναι το σωστό πρόσωπο και θα μπορούσε άριστα να αναλάβει τη δουλειά στην Ουάσινγκτον", είπε ο Μπολσονάρου, που είναι πατέρας πέντε παιδιών από τρεις γάμους.

"Δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν νεποτισμός", σχολίασε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αναθέσει καθήκοντα συμβούλου στην κόρη του Ιβάνκα και στον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο ίδιος ο Εντουάρντο Μπολσονάρου, που σήμερα είναι βουλευτή, την περασμένη εβδομάδα επανέλαβε ότι έχει τα προσόντα για το αξίωμα. "Ήδη συμμετείχα σε ανταλλαγές, έχω ψήσει χάμπουργκερ" στις ΗΠΑ, είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, 23:06