Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέβαλε κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών το κύμα συλλήψεων και απελάσεων των οικογενειών μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής, μία επιχείρηση η οποία επρόκειτο να αρχίσει αύριο σε δέκα αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

«Κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατικών, ανέβαλα για δύο εβδομάδες την διαδικασία απέλασης των παράνομων μεταναστών για να δω αν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί θα καταφέρουν να βρουν από κοινού μία λύση στα προβλήματα του ασύλου και των νοτίων συνόρων», ανακοίνωσε μέσω του Τwitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν τα καταφέρουν, θα αρχίσουν οι απελάσεις» πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είχε αναγγείλει την περασμένη Δευτέρα ότι η αστυνομία θα ξεκινούσε επιχείρηση απέλασης εκατομμυρίων μεταναστών χωρίς χαρτιά που έχουν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

Με τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας της αστυνομίας να διαρρέει στον Τύπο, έγινε γνωστό από μη κατονομαζόμενες πηγές ότι η επιχείρηση θα αφορούσε 2.000 οικογένειες που δεν παρουσιάσθηκαν σε ακροάσεις ενώπιον δικαστηρίων ή έχουν λάβει αποφάσεις απέλασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλλήψεις επρόκειτο να αρχίσουν τα ξημερώματα της Κυριακής σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις όπως το Χιούστον, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι.

Σήμερα, αιρετοί αξιωματούχοι πολλών πόλεων γνωστοποίησαν ότι δεν επρόκειτο να συνεργασθούν και οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών είχαν αρχίσει να συμβουλεύουν τις οικογένειες για τους τρόπους που θα τους επέτρεπαν να γλιτώσουν από τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ο Τραμπ κατήγγειλε αυτήν την στάση λέγοντας ότι ενθαρρύνει «την εγκληματικότητα».

«Ήρθαν παράνομα στην χώρα μας και θα τους βγάλουμε νόμιμα. Θα τους στείλουμε στην πατρίδα τους», είχε δηλώσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης