Ο Τραμπ δεν συγκαταλέγεται πλέον στον κατάλογο των 400 πλουσιότερων Αμερικανών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, 09:30
Ο Τραμπ δεν συγκαταλέγεται πλέον στον κατάλογο των 400 πλουσιότερων Αμερικανών

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι πλέον αρκετά πλούσιος για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 400 πλουσιότερων Αμερικανών ο οποίος καταρτίζεται από το περιοδικό «Forbes».

Η περιουσία του Τραμπ υπολογίζεται επί του παρόντος ότι φθάνει τα 2,5 δισ. δολάρια, είναι δηλαδή κατά 400 εκατ. χαμηλότερη από αυτήν του τελευταίου προσώπου που συμπεριλήφθηκε στη φετινή λίστα, εξήγησε το περιοδικό χθες, Τρίτη.

Το 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέλαβε την 339η θέση στον κατάλογο, όμως, σύμφωνα με το «Forbes», η περιουσία του μειώθηκε κατά 600 εκατομμύρια δολάρια αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Όπως εξηγείται στο δημοσίευμα, οι αξίες μετοχών εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, των κρυπτονομισμάτων και άλλων πόρων αυξήθηκαν ραγδαία.

Αντίθετα, οι τιμές «των ακινήτων σε μεγάλες πόλεις -που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Τραμπ- γνώρισαν μαρασμό, αφήνοντας τον πρώην πρόεδρο εκτός του πιο αποκλειστικού κλαμπ στον κόσμο», προσθέτει ο αρθρογράφος του «Forbes».

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο κάθε χρόνο από το 1996, όταν κατέλαβε την 368η θέση. Από το 1997 έως το 2016, τη χρονιά που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, βρισκόταν στο πλουσιότερο μισό των προσώπων της λίστας.

Όμως, από το 2016 άρχισε η πτώση του και έκτοτε συνέχισε να υποχωρεί στην κατάταξη, προτού μείνει εκτός αυτής φέτος.

Κατά εκτιμήσεις, η κορύφωση της περιουσίας του Τραμπ καταγράφηκε το 2015, όταν το «Forbes» υπολόγισε πως έφθανε τα 4,5 δισ. δολάρια. Την επόμενη χρονιά, υποχώρησε στα 3,7 δισ. δολάρια και από το 2017 έως το 2019 υπολογίστηκε πως ανερχόταν σε 3,1 δισ. δολάρια.

Ο επιχειρηματίας των ακινήτων έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι η εκλογή του στην Προεδρία τού κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσο ήταν ο ένοικος του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ ανέθεσε τη διαχείριση του επιχειρηματικού ομίλου του στους γιους του, ωστόσο οι εταιρείες παρέμειναν στην κατοχή του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, 10:39