Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι περιμένει να μάθει περισσότερα για το τι απέγινε ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, αλλά ήδη κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πρόθεση να μειώσει τις πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία.

Οι Σαουδάραβες «δαπανούν 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό και πράγματα που δημιουργούν θέσεις εργασίας σε αυτή τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μου αρέσει η ιδέα να τερματιστεί μια επένδυση 110 δισεκ. δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε στους δημοσιογράφους ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Ξέρετε τι πρόκειται να κάνουν, θα πάρουν αυτά τα χρήματα και θα τα ξοδέψουν στη Ρωσία ή στην Κίνα, ή κάπου αλλού, πιστεύω ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι, αν αποδειχθεί το χειρότερο σενάριο όπως αυτό που φαίνεται να είναι, υπάρχουν άλλοι τρόποι να χειριστούμε την κατάσταση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν η εξαφάνιση του Κασόγκι μπορεί να υποσκάψει τις σχέσεις Ουάσινγκτον-Ριάντ, ο Τραμπ απάντησε ότι πρώτα πρέπει «να μάθουμε τι συνέβη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομπ Κόρκερ προειδοποίησε με επιβολή κυρώσεων σε «ανώτατους αξιωματούχους» της σαουδαραβικής κυβέρνησης αν αποδειχθεί ότι το Ριάντ βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση και τον εικαζόμενο θάνατο του Κασόγκι.

Ωστόσο, είπε ότι οι πωλήσεις στη Σαουδική Αραβία δεν θα τεθούν στο Κογκρέσο σε αυτό το στάδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης