Ο Τραμπ επιμένει να χαρακτηρίζει «κτήνη» τους «κακοποιούς»

Ο Τραμπ επιμένει να χαρακτηρίζει «κτήνη» τους «κακοποιούς»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι αναφερόταν σε μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, όταν αποκάλεσε «κτήνη» ορισμένους παράτυπους μετανάστες, χρησιμοποιώντας έναν όρο που η κυβέρνηση του Μεξικού χαρακτήρισε «απαράδεκτο», ενώ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από δημοκρατικούς πολιτικούς και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ έκανε το επίμαχο σχόλιο την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τοπικούς αιρετούς από την Καλιφόρνια που υποστηρίζουν το σχέδιό του για την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης στα σύνορα με το Μεξικό.

«Έχουμε ανθρώπους που έρχονται μέσα στη χώρα ή προσπαθούν να μπουν μέσα και σταματάμε πολλούς από αυτούς, διώχνουμε κόσμο από τη χώρα. Δεν θα το πιστεύατε πόσο κακοί είναι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι. Είναι κτήνη» είπε ο Τραμπ.

Η κυβέρνηση του Μεξικού γνωστοποίησε ότι θα επιδώσει επίσημη διαμαρτυρία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα σχόλια του ρεπουμπλικάνου.

«Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε σε ορισμένους μετανάστες, ίσως είχε μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος κατά νου, δεν το γνωρίζω, λέγοντας πως είναι κτήνη, όχι άνθρωποι» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Λουίς Βιδεγαράι στο μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Televisa την Πέμπτη. «Κατά την άποψη της μεξικανικής κυβέρνησης, αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο και πρόκειται να διαμαρτυρηθούμε επίσημα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, 04:46