Ο Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Μάντσεστερ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 12:17
Ο Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Μάντσεστερ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της επίθεσης καμικάζι στο Μάντσεστερ και δήλωσε πως πίσω από αυτήν βρίσκονται «άθλιοι losers».

Έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Βηθλεέμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ο Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως αλληλέγγυες» με τον βρετανικό λαό.

«Απευθύνω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου σ' αυτούς που τόσο τρομερά επλήγησαν σ' αυτήν την τρομοκρατική επίθεση και στους πολλούς που σκοτώθηκαν και στις οικογένειές τους, τόσο πολλές οικογένειες των θυμάτων» επεσήμανε ο Τραμπ και πρόσθεσε. «Τόσοι πολλοί νέοι, ωραίοι αθώοι άνθρωποι που ζούσαν και χαίρονταν τη ζωή τους δολοφονήθηκαν από άθλιους losers».

«Η κοινωνία μας δεν μπορεί να δείξει ανοχή στη συνέχιση της αιματοχυσίας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε για μια στιγμή ακόμα τη σφαγή αθώων ανθρώπων» τόνισε.

«Οι τρομοκράτες και οι εξτρεμιστές και αυτοί που τους δίνουν βοήθεια και άνεση πρέπει να εκδιωχθούν για πάντα από την κοινωνία. Αυτή η απαίσια ιδεολογία πρέπει να εξαλειφθεί και εννοώ να εξαλειφθεί εντελώς» συμπλήρωσε.

Ο Τραμπ επισκέπτεται την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο του δεύτερου τμήματος του πρώτου ταξιδιού που πραγματοποιεί στο εξωτερικό από τον Ιανουάριο που ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντα. Ο Αμπάς και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασαν επίσης την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 13:44