Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο θεωρούμενος ως επικρατέστερος αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, που προγραμματίζεται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο, ο Τζο Μπάιντεν, έκαναν χθες Δευτέρα «φιλική» συζήτηση για την πανδημία του κορωνοϊού, που πλήττει σκληρά τις ΗΠΑ.

«Εκτίμησα τη συνομιλία, ελπίζω να την εκτίμησε κι εκείνος» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου από το κλιμάκιο που έχει συστήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάναμε πολύ φιλική συζήτηση» είπε και διευκρίνισε πως η συνδιάλεξη διήρκεσε περίπου 15 λεπτά, ήταν «θερμή» και ότι ο πρώην αντιπρόεδρος έκανε «προτάσεις».

Την ιδέα είχε ρίξει στο τραπέζι ο Μπάιντεν, ο αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, το φαβορί της κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών προκειμένου να αναδειχθεί ο υποψήφιος της παράταξης για την προεδρία. Ο Τραμπ δημόσια φάνηκε να αποδέχεται την πρόταση. Ωστόσο μέχρι χθες αμφότεροι απέφευγαν να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, προτιμώντας να ανταλλάσσουν αιχμηρά σχόλια.

Αναφερόμενος στην πρόταση από αυτόν τον οποίο αποκαλεί «Sleepy Joe» («κοιμήση Τζο») να γίνει μέσω βιντεοδιάσκεψης το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Τραμπ ξεχείλιζε ειρωνεία νωρίτερα χθες. «Τώρα θέλει ένα “εικονικό” συνέδριο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να είναι καν παρών. Αναρωτιέμαι γιατί» ανέφερε μέσω Twitter, διερωτώμενος στην ίδια ανάρτηση τι απέγινε αλήθεια εκείνο το τηλεφώνημα που τα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατ’ αυτόν διασπείρουν «ψευδείς ειδήσεις» διατείνονταν πως θα του έκανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύριε πρόεδρε, ελπίζω ότι το συνέδριο των Δημοκρατικών θα μπορέσει να γίνει στο Μιλγουόκι (στην πολιτεία Ουισκόνσιν), αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα μπορέσετε να ανέλθετε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνετε αυτό που είναι απαραίτητο μπροστά σε αυτή την πανδημία» ανταπέδωσε ο υποψήφιος Μπάιντεν.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία, στις αρχές του 2017, ο Τραμπ ουδέποτε επέδειξε την παραμικρή διάθεση να συζητήσει με προσωπικότητες που κατείχαν θέσεις ευθύνης στην Ουάσινγκτον.

Ερωτηθείς πριν από δύο εβδομάδες εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει από προκατόχους του στον Λευκό Οίκο να τον συμβουλεύσουν, δεδομένης της εμπειρίας τους στον χειρισμό κρίσεων, απάντησε: «Δεν νομίζω πως θα μάθαινα πολλά».

Ο απολογισμός των νεκρών της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ έχει φθάσει σχεδόν τους 10.800, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης έχουν πλέον ξεπεράσει τα 366.000.

Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο θρηνεί τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων παγκοσμίως, πίσω μόνο από την Ιταλία (16.523 νεκροί) και την Ισπανία (13.005).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης