Ο Τραμπ προειδοποιεί το Πεκίνο να μην περιμένει τις αμερικανικές εκλογές για να καταλήξει σε συμφωνία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, 15:36
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Πεκίνο να μην περιμένει τις αμερικανικές εκλογές για να καταλήξει σε συμφωνία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα την Κίνα να μην περιμένει να τελειώσει η πρώτη θητεία του στον Λευκό Οίκο για να οριστικοποιήσει μια εμπορική συμφωνία, λέγοντας ότι εάν κερδίσει την επανεκλογή του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2020, το Πεκίνο θα λάβει μια χειρότερη συμφωνία ή ακόμα και καμία συμφωνία.

«Το πρόβλημα με το ότι περιμένουν… είναι πως εάν και όταν κερδίσω, η συμφωνία που θα λάβουν θα είναι πολύ σκληρότερη από αυτό που διαπραγματεύονται τώρα… ή και καμία συμφωνία» ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, καθώς ξεκίνησαν και πάλι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, αυτήν τη φορά στη Σανγκάη.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η Κίνα φάνηκε να υπαναχωρεί στη δέσμευσή της να αγοράσει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, κάτι που σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους θα μπορούσε να είναι μια κίνηση καλής θέλησης και να εντάσσεται στην όποια τελική συμφωνία.

«Η Κίνα... υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε να αγοράζει τώρα τα αγροτικά μας προϊόντα – καμία ένδειξη ότι το κάνουν αυτό. Αυτό είναι το πρόβλημα με την Κίνα, απλώς δεν υλοποιεί» έγραψε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, 15:37