Η τελετή χάριτος ήρθε εν μέσω της συνεχιζόμενης έρευνας για παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Κατά τη διάρκεια παραδοσιακής τελετής στο Rose Garden στον Λευκό Οίκο πριν από τη γιορτή για την Ημέρα των Ευχαριστιών την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος χορήγησε «πλήρη χάρη» και σε δύο γαλοπούλες, με το παρατσούκλι Ψωμί και Βούτυρο.

Η συγχώρεση σε γαλοπούλες για την Ημέρα των Ευχαριστιών έγινε επίσημη παράδοση το 1989 υπό τον George H.W.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του Μπους και οι πρόεδροι των ΗΠΑ σχεδόν πάντα χρησιμοποίησαν την εκδήλωση για να φτιάξουν σειρά από ανέκδοτα.

Ο πρόεδρος Τραμπ παρέμεινε πιστός στην παράδοση, λέγοντας αστεία ότι οι γαλοπούλες «έχουν ήδη λάβει κλητεύσεις για να εμφανιστούν στο υπόγειο του ανακριτή Adam Schiff την Πέμπτη», ένα φαινομενικό νεύμα για τη συνεχιζόμενη έρευνα μομφής κατά του προέδρου των ΗΠΑ.

«Φαίνεται ότι οι δημοκρατικοί με κατηγορούν ότι είμαι πολύ μαλακός με την Τουρκία» πρόσθεσε ο Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παρατηρήσεις θεωρούνται ευρέως ότι αναφέρονται στην προηγούμενη κίνησή του να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, μετά την οποία η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή.

Μεγάλος αριθμός δημοσιευμάτων στο Facebook επαίνεσε τον Ντόναλντ Τραμπ για την τελετή συγχώρεσης καθώς και για τις παρατηρήσεις του, με tweets να αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «αυτός ο τύπος είναι απίστευτος» και ότι βρίσκεται «στην πραγματικότητα σε έξυπνη γραμμή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης