Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με ένα σχέδιο ειρήνης για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα τη Ραμπάτ, το Αμάν και την Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Στο ταξίδι του στο Μαρόκο, στην Ιορδανία και στο Ισραήλ ο Κούσνερ θα συνοδεύεται από το δεξί του χέρι Τζέισον Γκρίνμπλατ καθώς και από τον Αμερικανό απεσταλμένο για το Ιράν Μπράιαν Χουκ, δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης υπό τον όρο της ανωνυμίας, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τις προβλεπόμενες συναντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κούσνερ, στον οποίο έχει αναθέσει εδώ και δύο χρόνια ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος να επιτύχει την «τελική συμφωνία» ανάμεσα στους Ισραηλινούς και στους Παλαιστινίους, θα μεταβεί στη συνέχεια, από την 1η Ιουνίου, στο Μοντρέ, στην Ελβετία, και στη συνέχεια στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στην επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο του πεθερού του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αποκαλύψουν στις 25 και 26 Ιουνίου κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στη Μανάμα (Μπαχρέιν) την οικονομική πτυχή αυτού του ειρηνευτικού σχεδίου, το πολιτικό περιεχόμενο του οποίου παραμένει άγνωστο.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διάσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Παλαιστίνιοι μποϊκοτάρουν την αμερικανική κυβέρνηση αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε δεκαετίες συναίνεσης αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης