Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα εξέφρασε ο Τζον ΜακΆφι. Ο ιδρυτής της γνωστής εταιρείας κυβερνό-ασφάλειας McAfee θα είναι υποψήφιος με το Κυβερνο-Κόμμα και ήδη έχει στήσει τη σχετική ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα προωθήσει την υποψηφιότητά του. Ο Τζον ΜακΆφι είχε προκαλέσει διεθνή θόρυβο το 2012, όταν είχε εξαφανιστεί μετά τον φόνο ενός γείτονά του στο Μπελίζ, αν και ο ίδιος ποτέ δεν θεωρήθηκε επίσημα ύποπτος. Τελικά, συνελήφθη στα σύνορα με τη Γουατεμάλα και εκδόθηκε στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός του Μπελίζ Ντιν Μπάροου είχε τότε χαρακτηρίσει τον ΜακΆφι «υπερβολικά παρανοϊκό».

«Ζω σε μια χώρα που έχει περάσει τόσους νόμους, τους οποίους, με μια μέση ταχύτητα ανάγνωσης 24 ώρες τη μέρα, θα χρειαζόμουν 600 χρόνια για να διαβάσω. Με προστατεύει μια κυβέρνηση που επεμβαίνει στην ιδιωτικότητά μου, ώστε να είναι σίγουρη ότι δεν είμαι ο εχθρός από τον οποίο με προστατεύει. Ζω σε μια χώρα που κυβερνάται από ανθρώπους σε μεγάλο βαθμό άσχετους με την κυβερνο-ασφάλεια, όπως αποκαλύπτουν οι πολλαπλές παραβιάσεις κυβερνητικών υπολογιστών από χάκερ. Ο κυβερνοπόλεμος είναι πλέον ο νέος τρόπος πολέμου και η κυβέρνησή μου είναι δυσλειτουργική» τόνισε σε δηλώσεις του στο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΜακΆφι ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία το 1987, αλλά το 1994 παραιτήθηκε και η McAfee εξαγοράστηκε αργότερα από την Intel αντί 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. O ίδιος δεν έχει καν μετοχές της παλιάς εταιρείας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης