Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι κλίνει υπέρ της υπερψήφισης της Συμφωνίας Αποχώρησης που πέτυχε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας Telegraph.

“Αν την καταψηφίσουμε και πάλι, υπάρχει μια ευδιάκριτη και εντεινόμενη αίσθηση ότι δεν θα φύγουμε καθόλου. Αυτός είναι ο κίνδυνος”, αναφέρει στον ιστότοπό της η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις του Τζόνσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μια πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, Βρετανοί βουλευτές υπέβαλαν προς ψήφιση μια άλλη πρόταση με βάση την οποία θα ανακληθεί το άρθρο 50 στην περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων δεν δώσει τη συγκατάθεσή της στις αυριανές ενδεικτικές ψηφοφορίες για μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Ο δικηγόρος Τζο Μομ ανάρτησε στο Twitter λεπτομέρειες αυτής της πρότασης. “Αν αυτά που απομείνουν (ως επιλογές) είναι η Μη Συμφωνία και η Ανάκληση (του άρθρου 50) τότε (η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι) θα πρέπει να τις θέσει στους βουλευτές”, έγραψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης