Ο Τζορτζ Φλόιντ δούλευε στο ίδιο τοπικό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με τον αστυνομικό της Μινεάπολης, ο οποίος εμφανίστηκε σε βίντεο να γονατίζει στον λαιμό του Φλόιντ καθώς εκείνος έλεγε, “Δεν μπορώ να αναπνεύσω.”

Ο Φλόιντ, ο οποίος πέθανε υπό κράτηση από την αστυνομία μετά τη σύλληψή του τη Δευτέρα, παρείχε περιστασιακά υπηρεσίες ασφάλειας εντός του κλαμπ Ελ Νουέβο Ροντέο, σύμφωνα με την πρώην ιδιοκτήτρια Μάγια Σανταμαρία, η οποία έχει πλέον πουλήσει το κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην αξιωματικός Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως ο άνθρωπος που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, παρείχε επίσης υπηρεσίες ασφάλειας, ωστόσο έξω από τον χώρο του κλαμπ. Ο Τσόβιν συνελήφθη και κατηγορήθηκε την Παρασκευή για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία για τον θάνατο του Φλόιντ.

Ήταν μεταξύ τεσσάρων αξιωματικών που απολύθηκαν την Τρίτη για τη συμμετοχή τους στην κράτηση του Φλόιντ. Η αστυνομία της Μινεάπολης αναγνώρισε τους άλλους τρεις αξιωματικούς ως Thomas Lane, Tou Thao και J. Alexander Kueng.

Η Σανταμαρία είπε στο NBC News σε τηλεφωνική συνέντευξη την Παρασκευή ότι ο Φλόιντ δούλευε στο κλαμπ μέχρι να πουληθεί πέρυσι. Είπε επίσης ότι ο Τσόβιν εργάστηκε στον χώρο ως υπάλληλος εκτός υπηρεσίας για το μεγαλύτερο μέρος των 17 ετών που της ανήκε το κλαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια δήλωσε επίσης ότι το κτήριο που στέγαζε το κέντρο κάηκε στις ταραχές για τον θάνατο του Φλόιντ που έχουν ξεσπάσει εδώ και τρεις ημέρες.

Παρόλο που ο Φλόιντ και ο Τσόβιν δούλευαν ταυτόχρονα στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, η Σανταμαρία δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι γνώριζαν ο ένας τον άλλον αφού δούλευαν σε διαφορετικούς τομείς.

«Ο Φλόιντ ήταν ένας γλυκός άνθρωπος με μεγάλο χαμόγελο», είπε η ιδιοκτήτρια.

«Θα έλεγε,” Γεια σου αφεντικό. Πώς τα περνάς απόψε; ” Πραγματικά γλυκός άντρας, πολλά χαρίσματα», είπε η Σανταμαρία. «Ήταν πολύ αγαπητός στην κοινότητα των Λατίνων και σίγουρα και στην κοινότητά του».

Ο Juan Antonio Gaytan, πρώην μηχανικός ήχου στο κλαμπ, μοιράστηκε παρόμοια συναισθήματα.

«Φαινόταν πολύ φιλικός. Ήταν πάντα ο τύπος που έκανε πλάκες», δήλωσε.

«Δεν μπορούσα να δω ολόκληρο το βίντεο (της δολοφονίας)», είπε. «Πιστεύω ότι το βίντεο λέει πάνω από ένα εκατομμύριο λέξεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης