«Πόσο πραγματικά τρελό είναι που ο Donald Trump είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος ενός μεγάλου κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ; Τόσο τρελό, που ο Donald αποκάλυψε επιτέλους το μεγάλο σχέδιό του για την οικονομία: Ας το κάνουμε όπως η Ελλάδα και να αθετήσουμε το κρατικό χρέος» αναφέρει άρθρο γνώμης του MarketWatch.

«Μιλώντας την Πέμπτη στο CNBC ο Trump αναφέρθηκε στο σχέδιό του για τη διαχείριση του κρατικού χρέους: Να ζητηθεί από τους πιστωτές να δεχθούν ένα “κούρεμα” ή μία μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους τους, που αποτελεί χρεοκοπία, με τι αντάλλαγμα ακριβώς; Απολύτως τίποτα» σχολιάζει ο αρθρογράφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουδείς στην άλλη άκρη της γραμμής θα σήκωνε το τηλέφωνο», εάν ο Trump προσπαθούσε να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος, δήλωσε στους «New York Times» ο Lou Crandall, επικεφαλής οικονομολόγος στην Wrightson ICAP.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο αρθρογράφος σημειώνει ότι κρίσεις κρατικού χρέους καθιστούν δύσκολο για τις κυβερνήσεις, τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις να λάβουν πίστωση. Αποτελεί μέρος αυτού που συνέβη στην Ελλάδα, όπου η ανεργία βρίσκεται στο 25% και ακόμη και οι Αμερικανοί πήραν μια γεύση από αυτό, το 2008 και μετά.

«Σίγουρα, όμως, καθιστά απλούστερη τη διαδικασία επιλογής αντιπροέδρου για τον Trump. Η μόνη επιλογή είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης» καταλήγει το άρθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης