Τα πάνω-κάτω έφερε η επίσκεψη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο κροίσος Άραβας έκλεισε για αυτόν και τη συνοδεία του τα 222 δωμάτια του πολυτελούς ξενοδοχείου Four Seasons για τρεις ημέρες. Όσοι είχαν κάνει κράτηση μεταφέρθηκαν με ευθύνη του ξενοδοχειακού Ομίλου σε άλλα κοντινά καταλύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tι συζήτησαν

Τη βαθιά συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ των χωρών τους υπογράμμισαν σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, παρά τις εντάσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο συμμάχων για διάφορα θέματα, όπως το Ιράν και η Υεμένη.

Ο Ομπάμα υποδέχθηκε ο ίδιος –κάτι το οποίο γίνεται σπάνια– τον Σαλμάν όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο 79χρονος Σαουδάραβας μονάρχης στον Λευκό Οίκο από τον Ιανουάριο που ανέβηκε στον θρόνο, μετά τον θάνατο του αδελφού του βασιλιά Αμπντάλα.

Σε σύντομες δηλώσεις που έκαναν από το Οβάλ Γραφείο, ο βασιλιάς Σαλμάν υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του δείχνει «τη δυνατή και βαθιά σχέση» μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης