Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι προτίθεται να εμβολιασθεί αύριο 23 Μαρτίου. «Ο εμβολιασμός είναι προαιρετική επιλογή του κάθε ανθρώπου, προσωπική του απόφαση. Πρέπει να σας πω ότι ο ίδιος προτίθεμαι να κάνω το εμβόλιο αύριο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε θέμα την αύξηση της παραγωγής των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε αργότερα ότι ο Πούτιν θα εμβολιασθεί με ένα από τα τρία ρωσικά εμβόλια, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιο εμβόλιο θα επιλέξει. «Θα είναι ένα από τα τρία δικά μας εμβόλια», δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα και προσέθεσε ότι «όλα τους είναι καλά και αξιόπιστα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα είπε ότι ο εμβολιασμός του Πούτιν δεν θα αποτελέσει δημόσια εκδήλωση, όπως έκαναν πολιτικοί σε μερικές χώρες. «Όχι δεν αναμένουμε ότι αυτό θα είναι μια δημόσια εκδήλωση», είπε ο Πεσκόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας κατά την διάρκεια της σύσκεψης, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, είπε ότι η Ρωσία έχει υπογράψει διεθνείς συμφωνίες για να προμηθεύσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V 700 σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Είπε επίσης ότι ήταν ζωτικής σημασίας να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων στην Ρωσία, όπου 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης