Την τακτική του Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ασκεί πιέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μετά τον Τραμπ που ακύρωσε πρόσφατα τη συνδρομή των εφημερίδων «The New York Times» και «The Washington Post», σειρά πήρε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, ο οποίος  ακύρωσε χθες τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου στην εφημερίδα «Folha de S.Paulo», μια από τις μεγαλύτερες της χώρας. Η ακύρωση αυτή οφείλεται στην κριτική που ασκείται προς την κυβέρνησή του από την προεκλογική περίοδο στη Βραζιλία (Οκτώβριος 2018) έως σήμερα.

 «Αποφάσισα να ακυρώσω τη συνδρομή της κυβέρνησης στη Folha. Όποιος θέλει να διαβάζει τη Folha, να πηγαίνει να την αγοράζει» είπε χθες ο αρχηγός του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται πλέον να πετάμε λεφτά σε μια εφημερίδα όπως αυτοί. Και όσοι αγοράζουν διαφημιστικό χώρο στη Folha να προσέχουν» πρόσθεσε.

Ο Μπολσονάρου βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με τα μεγαλύτερα Μέσα της Βραζιλίας, όπως το τηλεοπτικό δίκτυο Globo και το περιοδικό «Veja».

Η Folha κατήγγειλε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα τη «διάκριση σε βάρος της» από πλευράς προεδρίας, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να κάνει «κριτική και αμερόληπτη δημοσιογραφία» έναντι της κυβέρνησης του Μπολσονάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, από τη Σαουδική Αραβία όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη, ο ακροδεξιός πρόεδρος ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο καταφερόταν με σφοδρότητα εναντίον του τηλεοπτικού δικτύου Globo, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Την οργή του Μπολσονάρου προκάλεσε η σύνδεση του ονόματός του με τη δολοφονία της δημοτικής συμβούλου και ακτιβίστριας Μαριέλε Φράνκου τον Μάρτιο του 2018.

Η εισαγγελία στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατόπιν χαρακτήρισε ψευδή τη μαρτυρία που επικαλέστηκε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου, που έκανε λόγο περί σύνδεσης ενοίκων του περίφρακτου, κλειστού κτηριακού συγκροτήματος όπου ζούσε ο Μπολσονάρου και του φόνου της Αφροβραζιλιάνας ομοφυλόφιλης δημοτικής συμβούλου, οι δράστες του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης