Ο Βρετανός πρωθυπουργός εκφράζει τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων μέσα σε κοντέινερ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 12:53
Ο Βρετανός πρωθυπουργός εκφράζει τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων μέσα σε κοντέινερ

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων μέσα σ' ένα κοντέινερ ανατολικά του Λονδίνου.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου γι' αυτό το τραγικό επεισόδιο στο Έσεξ», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργασθούμε στενά με την αστυνομία του Έσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε. «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους».

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της.

«Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ' αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους».

Η βρετανική αστυνομία ανακάλυψε σήμερα σε ένα βιομηχανικό πάρκο ανατολικά του Λονδίνου τα πτώματα 39 ανθρώπων μέσα σε κοντέινερ φορτηγού που πιστεύεται ότι είχε φθάσει από τη Βουλγαρία.

Το φορτηγό πιστεύεται ότι είχε εισέλθει στη Βρετανία το Σάββατο από το λιμάνι Χόλιχεντ της Ουαλίας και ότι είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Βουλγαρία. Ο οδηγός, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 12:57