Σε πολυάριθμες ακυρώσεις πτήσεων και διακοπές ρεύματος έχει οδηγήσει η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τις Ανατολικές ΗΠΑ, με το χιόνι να προβλέπεται ότι θα φτάσει έως το μισό μέτρο σε ορισμένες πολιτείες, ενώ αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι και τσουχτερό κρύο.

Οι χιονοθύελλες, που προκαλούνται από το σύστημα χειμερινής καταιγίδας, το οποίο κινείται βορειοανατολικά, έχουν καθηλώσει μέχρι στιγμής περίπου 200 πτήσεις. Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει χιόνι ύψους από 30 εκ. έως 46 εκ. στη Νέα Αγγλία. Ισχυρή χιονόπτωση προβλέπεται και για τη Νέα Υόρκη, το Βερμόντ και το Νιου Χάμσαϊρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά το βράδυ, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έθεσε σε λειτουργία το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτων Αναγκών. Ο κυβερνήτης της, Άντριου Κουόμο, προειδοποίησε μάλιστα τις εταιρείες παροχής ενέργειας ότι οι διοικήσεις τους θα είναι υπόλογες για τη λειτουργία των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας – μετά τα σημαντικά προβλήματα που είχε προκαλέσει ο τυφώνας Sandy και δεν είχαν λυθεί για αρκετές ημέρες μετά το πέρασμά του.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης