Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο ενόσω εκτελούσε την πτήση ΜΗ370 εξαφανίστηκε, δεν ήταν σε θέση να πετάξει, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε φίλος του Ζαχάρι Άχμαντ Σαχ, στην εφημερίδα The New Zeland Herald. Η εφημερίδα ωστόσο, δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του φίλου του πιλότου.

Σύμφωνα με τον άνδρα, ο κυβερνήτης Ζαχάρι ήταν «τρομερά αναστατωμένος» όταν η σύζυγός του τού ανακοίνωσε πως τον εγκαταλείπει, ενώ η σχέση του με μία άλλη γυναίκα μετά τον χωρισμό του αντιμετώπιζε επίσης προβλήματα. Πιθανόν, σύμφωνα με τον συνεντευξιαζόμενο, η προβληματική προσωπική του ζωή να τον οδήγησε να αλλάξει τον ρου της πτήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο δημοσίευμα
Πάντως, σημειώνεται ότι την Κυριακή, η Daily Mail έκανε λόγο για ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα που δέχθηκε ο κυβερνήτης του Boeing 777 από άγνωστη γυναίκα, λίγο πριν την απογείωση. Ειδικότερα,λίγες ώρες πριν την απογείωση από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, το Σάββατο, 8 Μαρτίου, ο Ζαχάρι Άχμαντ Σαχ δέχθηκε τηλεφώνημα από μια μυστηριώδη γυναίκα, η οποία χρησιμοποιούσε κινητό καταχωρισμένο σε ψεύτικο όνομα.

Ήταν μια από τις τελευταίες κλήσεις που δέχθηκε στο κινητό του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της «Daily Mail», οι αρχές το αντιμετωπίζουν ως πιθανώς σημαντικό στοιχείο, καθώς όποιος αγοράζει μια κάρτα SIM στη Μαλαισία πρέπει να συμπληρώνει φόρμα στην οποία δηλώνει τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Ο κυβερνήτης Ζαχάριε Αχμάντ Σαχ με τη σύζυγο και τα δύο από τα τρία παιδιά του Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η αστυνομία διαπίστωσε ότι η SIM αγοράστηκε πρόσφατα από ένα κατάστημα στην Κουάλα Λουμπούρ από κάποια γυναίκα η οποία είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η ανακάλυψη επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους για πιθανούς συνδέσμους του 53χρονου πιλότου με τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν κάρτες SIM που δεν μπορούν να εντοπιστούν. Όλοι οι υπόλοιποι που είχαν μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο πριν από την αναχώρηση του αεροπλάνου έχουν ήδη δεχθεί τις ερωτήσεις των αρχών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη «Mail», οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να ανακρίνουν τη σύζυγο του Σαχ. Έως τώρα δεν το είχαν κάνει σεβόμενοι την αγωνία της, το FBI όμως πίεζε προκειμένου να γίνουν ερωτήσεις στη γυναίκα, με την οποία ο πιλότος είχε τρία παιδιά και έμενε στο ίδιο σπίτι παρότι είχαν χωρίσει.

Το δημοσίευμα της «Daily Mail»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αστυνομία της Μαλαισίας δεν ήθελε να την πιέσει ενώ αγωνιούσε για την τύχη του Σαχ, αλλά το FBI είχε αντίθετη άποψη. «Όλος ο κόσμος ψάχνει για το εξαφανισμένο αεροπλάνο και το πρόσωπο που γνωρίζει τα περισσότερα για την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου ο οποίος είχε στα χέρια του τις τύχες του Boeing δεν έχει απαντήσει» ανέφερε πηγή από το περιβάλλον των Αμερικανών ερευνητών.

Οι αρχές ανακάλυψαν το τηλεφώνημα της μυστηριώδους γυναίκας όταν άρχισαν να εξετάζουν το αρχείο των κλήσεων τόσο του κυβερνήτη όσο και του συγκυβερνήτη Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ. Ήθελαν να εντοπίσουν όλους τους συνομιλητές των δύο και να τους ανακρίνουν, κι έτσι ανακάλυψαν το συγκεκριμένο ύποπτο τηλεφώνημα.

Στο μεταξύ, το FBI συνεχίζει να εξετάζει τον προσομοιωτή πτήσης που κατασχέθηκε από το σπίτι του Σαχ, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό η πρώτη έρευνα αποκάλυψε πως είχαν σβηστεί αρχεία. Ο σκληρός δίσκος έχει σταλεί στα εργαστήρια του FBI στο Κουάντικο, προκειμένου να ανακαλύψουν αν ο πιλότος προσπαθούσε για κάποιον λόγο να καλύψει τα ίχνη του.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης