Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama προειδοποίησε το Ιράν ότι είναι “υπό παρακολούθηση” και πως θα πρέπει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμά του, κατά τη συνάντηση των παγκόσμιων δυνάμεων την 1η Οκτωβρίου.

“Η διεθνής κοινότητα μίλησε. Επαφίεται τώρα στο Ιράν να ανταποκριθεί”, δήλωσε ο Obama σε συνέντευξη Τύπου στο Πίτσμπουργκ, όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 20 πλούσιων και αναδυόμενων χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έτερη μεγάλη δύναμη δια στόματος, Dmitry Medvedev, θεωρεί ότι το Ιράν θα πρέπει να αποδείξει τις ειρηνικές προθέσεις του, όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το Ιράν πρέπει να δώσει μια “πειστική απόδειξη” για τις ειρηνικές προθέσεις του στον πυρηνικό τομέα κατά τη συνάντηση που θα έχει στη Γενεύη την ερχόμενη Πέμπτη με έξι μεγάλες δυνάμεις, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev.

“Καλούμε το Ιράν να συνεργαστεί” με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (AIEA), συνέχισε. Αν και δεν πρόφερε τη λέξη «κυρώσεις», άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι μπορεί να αποτελέσουν μία επιλογή στο τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης