Μπορεί να έβαλαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή, μπορεί τα τραγούδια τους ακόμη και μισόν αιώνα μετά να εξακολουθούν να βρίσκονται στα playlist όλων των ραδιοφωνικών σταθμών, το γεγονός, ωστόσο, είναι ότι τα θρυλικά «Σκαθάρια» δεν πουλάνε πια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γίνουμε πιο σαφείς, το μουσείο των Beatles στο Αμβούργο, το οποίο είχε ανοίξει μετά βαΐων και κλάδων το 2009, ετοιμάζεται σύντομα να βάλει λουκέτο! Οι ιδιοκτήτες του παραδέχονται ότι η προσέλευση επισκεπτών είναι τόσο χαμηλή, ώστε χρειάζεται πλέον να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους, για να συντηρήσουν το μουσείο.

«Δυστυχώς, ένα ιδιωτικό μουσείο στηρίζεται στην προσέλευση και στη στήριξη του κοινού. Μέσα σε τρία χρόνια είχαμε μόλις 150.000 επισκέπτες, πολύ λιγότερους από ό,τι είχαμε υπολογίσει. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με ενθουσιασμό, αλλά απογοητευθήκαμε. Στις 30 Ιουνίου το μουσείο κλείνει» δήλωσε ο διευθυντής, Φόλκερ Κόπμανς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα από τα 1.000 εκθέματα που φιλοξενεί το 5όροφο μουσείο θα αποθηκευθούν και ορισμένα ίσως πωληθούν σε δημοπρασίες. Δεν αποκλείεται κάποια να επιστραφούν στους ανθρώπους που τα είχαν δωρίσει στο μουσείο.

Όπως είπε ο διευθυντής του μουσείου, όλες οι συζητήσεις που έγιναν με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσεων που θα έδιναν στο μουσείο «παράταση ζωής», απέτυχαν παταγωδώς. Τα εισιτήρια που έχουν ήδη πωληθεί, θα ισχύουν μέχρι τα τέλη του μήνα.

Το Αμβούργο είναι μια πόλη-ορόσημο για τους Beatles, καθώς εκεί εμφανίζονταν για 2 χρόνια, από το 1960 έως το 1962. Σκοπός του μουσείου ήταν να ξεναγήσει τους επισκέπτες στην ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης