Δεν άντεξε ο εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στη Γάζα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δίκτυο του Al Jazeera. Ο Chris Gunness λύγισε όταν περιέγραφε τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα, όπου συνεχίζεται η αιματοχυσία. Το οποίο έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

«Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει πλέον ασφαλές μέρος για όσους ζουν στη Λωρίδα της Γάζας» ανακοίνωσε ο ΟΗΕ καταδικάζοντας με τον εντονότερο τρόπο την πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση σε σχολείο του Οργανισμού στον παλαιστινιακό θύλακα όπου φιλοξενούνταν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Την επίθεση καταδίκασαν και οι ΗΠΑ, ενώ λίγο αργότερα προέκυψε νέο λουτρό αίματος από τον βομβαρδισμό κεντρικής αγοράς.

Ο ΟΗΕ έθεσε το ερώτημα πού πρέπει να πάνε οι άμαχοι όταν τους προειδοποιούν οι Ισραηλινοί να φύγουν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν.

«Θέλω να διευκρινίσω ότι για την ακριβή θέση αυτού του δημοτικού σχολείου είχαν ενημερωθεί 17 φορές οι ισραηλινές στρατιωτικές αρχές, και δη την προηγούμενη νύχτα, μερικές ώρες πριν από αυτήν την επίθεση» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναίσχυντο από το να επιτίθεσαι σε παιδιά που κοιμούνται» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γιαν Ελίασον τόνισε ότι δεν έχει απομείνει κανένα ασφαλές μέρος για το 1,8 εκατομμύριο κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, εν μέσω των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, από τις οποίες έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.200 Παλαιστίνιοι.

«Είναι μια στιγμή που πραγματικά λες «φτάνει πια» και πρέπει να ψάξεις να βρεις τις σωστές λέξεις για να πείσεις αυτούς που έχουν την εξουσία να το σταματήσουν», είπε ο Ελίασον μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι προειδοποιεί τους κατοίκους για τις επικείμενες επιθέσεις τηλεφωνώντας σε σπίτια, στέλνοντας μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, με φυλλάδια ή ακόμη και με ψεύτικους πυραύλους που πέφτουν στις στέγες των σπιτιών. Όμως ο Ελίασον διερωτήθηκε: «Πού να πάνε; Έχουν απομείνει ελάχιστα μέρη για να πάνε στη Γάζα».

Ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης του ΟΗΕ Τζον Γκινγκ είπε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι αυτό ήταν το πέμπτο σχολείο του Οργανισμού που φιλοξενεί αμάχους το οποίο βομβαρδίστηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης