Εκατοντάδες άμαχοι – 200 έως 250 – σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών στην πόλη Γκάζνι του Αφγανιστάν, ανέφερε αργά χθες υπηρεσία του ΟΗΕ, αν και ο ακριβής αριθμός δεν μπορεί να επαληθευτεί.

Η αφγανική Ερυθρά Ημισέληνος συνέλεξε τα πτώματα τουλάχιστον 250 αμάχων και μαχητών από διάφορα τμήματα της Γκάζνι, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες Ταλιμπάν εισέβαλαν στην πόλη, που βρίσκεται 170 χλμ. από την πρωτεύουσα Καμπούλ, την περασμένη Παρασκευή και οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο έπειτα από ημέρες σφοδρών μαχών που έθεσαν εκτός λειτουργίας τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για πέντε ημέρες.

Σποραδικές μάχες σημειώνονταν και σήμερα στα περίχωρα της Γκάζνι, όμως οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έχουν υποχωρήσει σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους έξω από την πόλη.

Ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι συνεχάρη σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις για τη νίκη τους απέναντι στους Ταλιμπάν σε αυτήν τη στρατηγικής σημασίας πόλη έπειτα από τον θάνατο τουλάχιστον 150 στρατιωτών και 95 αμάχων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη Αφγανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης σκοτώνοντας εκατοντάδες Ταλιμπάν.

Η επίθεση στην Γκάζνι εξέθεσε την εύθραυστη κυριαρχία της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης του Γάνι στον τομέα της ασφάλειας και την προφανή ανικανότητά της να αποτρέψει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης