Διεθνής έρευνα για τον θάνατο ενός Παλαιστίνιου κρατουμένου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο οποίος πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα σε ισραηλινή φυλακή, ζήτησε ένας ειδικός παρατηρητής του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)

Η είδηση του θανάτου του Arafat Jaradat προκάλεσε εκτεταμένες συγκρούσεις, εντείνοντας την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για αναζωπύρωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο θάνατος ενός κρατουμένου κατά τη διάρκεια ανάκρισης αποτελεί πάντοτε μία αιτία ανησυχίας, όμως στην περίπτωση αυτή, όταν το Ισραήλ ήδη έχει δώσει δείγματα και τεκμήρια κακομεταχείρισης, η ανάγκη για μία εξωτερική και αξιόπιστη έρευνα είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλωστε», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο Richard Falk, ειδικός ερευνητής του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Παλαιστίνη.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως ο κρατούμενος άφησε την τελευταία του πνοή στη διάρκεια άγριου βασανισμού, ισχυρισμό που απορρίπτει το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:
Έκρηξη οργής για τις συνθήκες κράτησης των Παλαιστινίων, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013, 02:03

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης