ΟΗΕ: Έως και 20.000 άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στη Μοσούλη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, 11:34
ΟΗΕ: Έως και 20.000 άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στη Μοσούλη
Έως και 20.000 άμαχοι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι εξαιτίας των συγκρούσεων στον τελευταίο τομέα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στην παλιά πόλη της Μοσούλης, την οποία προσπαθούν να ανακαταλάβουν οι ιρακινές δυνάμεις, ανακοίνωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Εκτιμάμε ότι σε αυτό το στάδιο ενδέχεται να υπάρχουν έως και 15.000 άμαχοι, ίσως ακόμη και 20.000, στους τελευταίους θύλακες της παλιάς πόλης», όπου βρίσκονται οι τζιχαντιστές, δήλωσε η Λίζε Γκράντε, αρμόδια του ΟΗΕ για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ.

Περισσότερους από οκτώ μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές δεν ελέγχουν πλέον παρά ένα μικρό μέρος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ.

Όμως, η μάχη εναντίον του ISIS στον τελευταίο θύλακα που ελέγχει, στο δυτικό τμήμα της πόλης, είναι δύσκολη και οι άμαχοι που βρίσκονται παγιδευμένοι διατρέχουν «μεγάλο κίνδυνο», διευκρίνισε η Γκράντε.

«Οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι παγιδευμένοι στους μικρούς θύλακες είναι φρικτές», με κάθε είδους ελλείψεις, τόνισε.

Οι άμαχοι βρίσκονται στο έλεος «βομβαρδισμών και ανταλλαγών πυρών. Οι μαχητές του ISIS τους βάζουν στο στόχαστρό τους, αν επιχειρήσουν να φύγουν», πρόσθεσε η Γκράντε.

Περίπου 700.000 άμαχοι που έχουν εγκαταλείψει τη Μοσούλη εξακολουθούν να είναι εκτοπισμένοι, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, 12:54