Οι ερευνητές του ΟΗΕ για ζητήματα εγκλημάτων πολέμου κατέστησαν τη συριακή κυβέρνηση βασικό υπεύθυνο για να μην υπάρξουν επιθέσεις και αντίποινα στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο έχει ανακαταληφθεί σχεδόν ολοκληρωτικά από τον συριακό στρατό.

Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών αναφέρονται σε πληροφορίες για πράξεις αντεκδίκησης και βίας κατά των αντιπάλων του καθεστώτος, όπως ομαδικές εκτελέσεις, αυθαίρετες συλλήψεις και εξαφανίσεις προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΗΕ σημειώνει ότι έχουν υπάρξει επίσης αναφορές ότι τζιχαντιστές του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ και ισλαμιστές της οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης Αχράρ Αλ Σαμ εμποδίζουν αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη.

Οι συνοικίες του Χαλεπίου, οι οποίες παραμένουν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, επεκτείνονται σε περιοχή μόλις 2,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι αντάρτες σφυροκοπούν εξάλλου δύο σιιτικά χωριά, τα οποία πολιορκούν στην επαρχία Ιντλίμπ, με τις πρώτες αναφορές από την περιοχή να κάνουν λόγο για θύματα, έγινε γνωστό από τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χωριά Αλ Φούα και Κεφράγια είναι εκείνα, από τα οποία το Ιράν -σύμμαχος της Δαμασκού- ζητεί την απομάκρυνση των αμάχων πριν από την εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης