Η Ρωσία θα ψηφίσει υπέρ του αιτήματος της Παλαιστίνης να της αναγνωριστεί το καθεστώς του «κράτους παρατηρητή» στον ΟΗΕ στην αυριανή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού, όπως ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα η Ρωσική Ομοσπονδία θα ψηφίσει υπέρ της απόφασης αυτής, σύμφωνα με τη θέση μας» στο θέμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η υποστήριξη αυτής της απόφασης στη Γενική Συνέλευση υπαγορεύεται επίσης από το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούν αυτό το διάβημα μια εναλλακτική στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, κάτι που αναφέρεται ρητά στο προσχέδιο της απόφασης», προσθέτει το ρωσικό υπουργείο.

«Σε αυτό το στάδιο οι διεθνείς και περιφερειακές προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην επιστροφή χωρίς καθυστέρηση στις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής η Γαλλία, η Αυστρία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Δανία και η Νορβηγία έχουν ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως «κράτους μη μέλους-παρατηρητή» του ΟΗΕ. Η Παλαιστίνη σήμερα βρίσκεται στον οργανισμό με το καθεστώς παρατηρητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα η Γερμανία επεσήμανε ότι δεν θα εγκρίνει το αίτημα αυτό και η Βρετανία μάλλον θα απέχει.

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης