Τα Ηνωμένα Έθνη είναι πλήρως προσηλωμένα στην ειρηνευτική διαδικασία στην Κολομβία και θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να επιτύχει μια συμφωνία με τους αντάρτες, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν ζήτησε από τον ειδικό αντιπρόσωπο του παγκόσμιου οργανισμού Ζαν Αρνό να μεταβεί αμέσως στην Κούβα για διαβουλεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο γενικός γραμματέας έχει την πεποίθηση πως όλοι οι Κολομβιανοί θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη του κοινού στόχου για μια βιώσιμη και σταθερή ειρήνη» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

Στην Κολομβία, η ισοτιμία του νομίσματος της χώρας, του πέσο, σημείωσε πτώση 2,8% έναντι του δολαρίου κατά τις πρώτες χρηματιστηριακές συναλλαγές το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα), καθώς το Χρηματιστήριο αντέδρασε αρνητικά στο απροσδόκητο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το οποίο απορρίφθηκε η ειρηνευτική συμφωνία που είχε συνάψει η κυβέρνηση με τους αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης