Ξεπέρασαν τους 5000 οι νεκροί από τον σεισμό του Σαββάτου στο Νεπάλ, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών της χώρας, με τον πρωθυπουργό Σουσίλ Κοϊράλα να δηλώνει ότι ο απολογισμός μπορεί να φθάσει τις 10.000.

Ήδη ανθρωπιστική βοήθεια έχει αρχίσει να φθάνει σε απομονωμένες περιοχές του Νεπάλ όπως η Γκόρκα και το Ντάντινγκ, αναφέρει ο ΟΗΕ ωστόσο πολλές περιοχές εξακολουθούν να χρειάζονται απεγνωσμένα πόσιμο νερό και τρόφιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το BBC, χιλιάδες άνθρωποι κάνουν ουρά για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία σε μία προσπάθεια να εγκαταλείψουν τη πρωτεύουσα από το φόβο μετασεισμών. Η κυβέρνηση παρέχει δωρεάν μεταφορά στους κατοίκους του Κατμαντού ενώ έχουν επιστρατευτεί και σχολικά λεωφορεία.

Σήμερα ωστόσο σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ αστυνομίας και πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων με την ελπίδα να φύγουν.

Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να μένουν σε προσωρινούς καταυλισμούς στο Κατμαντού σε άθλιες συνθήκες με πολύ λίγο φαγητό και νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Νεπάλ: Ανασύρθηκε ζωντανός από ερείπια 80 ώρες μετά τον σεισμό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης